Как да изтриете акаунт в Skype

По някаква причина Microsoft направи затварянето и напълно изтриването на акаунт в Skype по-сложен и сложен, отколкото трябва да бъде. Нито една платформа за социални медии не носи опцията си за изтриване на акаунт като почетен знак, което е разбираемо, но подходът на Microsoft към целия процес на затваряне на акаунта в Skype е прекален. Затварянето на вашия акаунт в Skype завинаги се превърна в изпитание, което включва множество стъпки, след завършване на които потребителят все още трябва да изчака 30 дни, докато акаунтът му бъде окончателно изтрит от директорията на Skype и сървърите на Microsoft.

Skype няма някакъв магически бутон, който можете да натиснете и акаунтът ви ще бъде изтрит - това не би ли било твърде лесно? Има много неща, които трябва да направите, за да подготвите акаунт в Skype за постоянно затваряне и след това да се свържете с Microsoft, за да подадете молба за изтриване на въпросния акаунт и дори тогава ще минат 30 дни, преди акаунтът да бъде действително изтрит. Microsoft казва, че 30-дневният гратисен период е за вас да преосмислите затварянето на акаунта си или да имате нужда от достъп до всички данни, съхранявани в или свързани с вашия акаунт в Skype, преди всички те да изчезнат завинаги. Ако промените решението си в рамките на 30-дневния период, можете просто да отмените изтриването, като влезете в страницата „  Моят акаунт  “ на Skype с акаунта на Skype, който е планиран за изтриване.

Ето всичко, което трябва да направите, за да затворите успешно своя акаунт в Skype и да го направите по правилния начин:

Фаза 1: Прекратете връзката между вашия акаунт в Microsoft и вашия Skype акаунт

Днес можете да се регистрирате за Skype само с акаунт в Microsoft. Преди обаче акаунтите на Microsoft да са нещо, можете просто да се регистрирате за акаунт в Skype. Потребителите, които просто са се регистрирали за акаунт в Skype, могат да изтрият своите акаунти в Skype, без да засягат нищо друго, но изтриването на акаунт в Skype, за който сте се регистрирали с акаунт в Microsoft, ще изтрие и акаунта в Microsoft, с който сте се регистрирали.

В този случай потребителите, които са се регистрирали за своите акаунти в Skype с акаунти на Microsoft (потребители, чиито имена в Skype се показват като  активни: [вашият имейл адрес без домейн]  или  outlook: [вашият имейл адрес без домейн]  в интерфейса на Skype) ще имат да прекратят връзката между техните акаунти в Microsoft и техните акаунти в Skype, за да се уверят, че изтриването на последните не засяга по никакъв начин първите. За да прекратите връзката между акаунта си в Microsoft и акаунта си в Skype, трябва:

  1. Отидете  тук  и влезте с помощта на акаунта в Skype, който искате да затворите за постоянно.
  2. Превъртете надолу до раздела Подробности за  акаунта  и кликнете върху Настройки на  акаунта  под  Настройки и предпочитания
  3. Намерете списъка за вашия акаунт в  Microsoft  и кликнете върху Прекратяване на  връзката
  4. Ще се появи съобщение с въпрос дали сте сигурни, че искате да прекратите връзката с акаунта си в Microsoft и акаунта ви в Skype. Щракнете върху  Продължи, за  да потвърдите действието.

Фаза 2: Анулирайте всичките си абонаменти, услуги и периодични плащания

След като прекратите връзката между акаунта си в Microsoft и акаунта си в Skype (ако на първо място е трябвало да го направите), можете да преминете към отмяна на всичките си абонаменти в Skype, да се отървете от всички услуги на Skype, които използвате, и да деактивирате всякакви повтарящи се плащания правите за вашия акаунт в Skype. Няма да можете да използвате нито един от абонаментите или услугите си, след като кандидатствате за изтриване на вашия акаунт в Skype и ако не отмените периодичните плащания, които правите, преди да кандидатствате за закриване на акаунта си в Skype, ще бъде таксувано погрешно поне веднъж през 30-те дни, необходим за постоянно затваряне на акаунт в Skype. Това, което трябва да направите, е:

  1. Отидете  тук  и влезте с помощта на акаунта в Skype, който искате да затворите за постоянно.
  2. Всички ваши абонаменти за Skype ще бъдат изброени в десния прозорец (синята лента вдясно). Кликнете върху един от тези абонаменти.
  3. Кликнете върху  Отмяна на абонамента .
  4. Щракнете върху  Благодаря, но не благодаря, все пак искам да се откажа, за да потвърдя анулирането на съответния абонамент.
  5. Повторете стъпки 2 - 4 за всеки от абонаментите, които имате във вашия акаунт. Ако някой от абонаментите ви е напълно неизползван, може да можете да получите възстановяване за тях - просто чатете на живо със служителите за поддръжка на Skype или попълнете онлайн формуляра за анулиране и възстановяване на средства на Skype, за да видите дали отговаряте на условията за възстановяване.
  6. Ако сте платили за Skype номер, препоръчително е да го анулирате, преди да изтриете окончателно своя акаунт в Skype. Превъртете надолу до раздела  Управление на функции  на  страницата Моят акаунт  и кликнете върху  Skype номер
  7. Щракнете върху  Настройки .
  8. Щракнете върху  Отказ Skype номер . Вашият Skype номер ще бъде анулиран, но ще остане активен толкова дълго, колкото е необходимо, за да изтече.
  9. Ако имате активирани периодични плащания в акаунта си в Skype, за да, да речем, кредитът ви в Skype автоматично се допълва, когато падне под определен праг, силно се препоръчва да деактивирате функцията за автоматично презареждане, преди да изтриете своя акаунт в Skype завинаги. Превъртете надолу до раздела Данни за  акаунта  и кликнете върху  Автоматично презареждане  под  Фактуриране и плащания
  10. Щракнете върху  Disable  до  Status и периодичните плащания за акаунта в Skype ще бъдат деактивирани успешно. 

Препоръчва се също така да използвате всички кредити на Skype, които имате в акаунта, който планирате да затворите за постоянно, тъй като не можете да получите възстановяване на кредитите за Skype, които имате в акаунта, и затварянето на акаунта ви с кредитите, които все още са в него, ще просто водят до тяхното пропиляване.

Фаза 3: Кандидатствайте за изтриване на акаунта в Skype

След като приключите с  фази 1  и  3 , най-накрая ще бъдете готови да кандидатствате за премахване на въпросния акаунт в Skype. За да направите това, трябва:

  1. Влезте в страницата „  Моят акаунт  “ на Skype с акаунта на Skype, който искате да планирате за изтриване.
  2. Отидете на страницата за закриване на акаунта  на Skype  . Ако бъдете подканени да влезете изцяло или просто да потвърдите паролата си, направете го.
  3. Проверете още веднъж, за да се уверите, че акаунтът в Skype, с който сте влезли, е акаунтът в Skype, който искате да затворите окончателно, и след това щракнете върху  Напред .
  4. Отворете   падащото меню Избор на причина и кликнете върху причината, поради която искате да затворите акаунта в Skype, за да го изберете.
  5. Кликнете върху  Маркиране на акаунт за затваряне

Тук процесът приключва, но и тук започва чакането. След като приключите с  фаза 3 и хората в Skype приемат приложението за закриване на акаунта ви, акаунтът ви в Skype ще бъде маркиран за изтриване. Все пак ще трябва да изчакате 30 дни, докато акаунтът бъде окончателно изтрит. След като изтекат 30-те дни, акаунтът в Skype ще бъде изтрит за постоянно от сървърите на Microsoft и директорията на Skype - никой няма да може да намери затворения акаунт в Skype и нито някой ще може да се свърже със затворения акаунт чрез Skype.